Mam podobny problem. Czy czyszczenie kolejki usuwa również moje pliki, czy tylko zadania oczekujące na wydruk?
System wykrywa drukarkę, ale dokumenty pozostają w kolejce. Restart komputera i urządzenia nie pomógł.
Autor: marcin82 · 01.08.2026, 12:52 · 5 odpowiedzi
System wykrywa drukarkę, ale dokumenty pozostają w kolejce. Restart komputera i urządzenia nie pomógł.
Rozwiązanie: 1. usuń zatrzymane zadania, 2. uruchom ponownie bufor wydruku, 3. zarezerwuj adres IP drukarki, 4. zainstaluj aktualny sterownik producenta, 5. dodaj urządzenie przez port Standard TCP/IP i wykonaj wydruk testowy. Autor potwierdził skuteczność procedury.
Mam podobny problem. Czy czyszczenie kolejki usuwa również moje pliki, czy tylko zadania oczekujące na wydruk?
Najpierw sprawdźmy model, sposób połączenia oraz komunikaty w kolejce. Po aktualizacjach Windows częstą przyczyną jest zmiana portu drukarki na WSD albo zatrzymanie usługi bufora wydruku.
W tym modelu spotkałem zmianę portu po aktualizacji. Pomogło zarezerwowanie adresu IP w routerze oraz ponowne dodanie drukarki przez Standard TCP/IP.
Nie wyłączaj zapory ani programu antywirusowego. Stały adres IP powinien być zarezerwowany w routerze, aby nie kolidował z automatyczną pulą DHCP.
Rozwiązanie: